Mobil alkalmazások fejlesztése Android, iPhone, iPad eszközökre

Marketing forradalom mobilon / 2

Olvassa el az előzményeket is: 1. rész

2.  rész.

A mobil marketing harmadik hulláma: a mobil kapcsolat-menedzsment

A mobil egy teljesen új gondolkodásmódot kíván a mobil marketing felé való elmozduláshoz. A hatékony átállással a cég és az ügyfél is nyer. A rossz hozzáállás hatására az ügyfél kidobja az alkalmazást és talán a márkát is.

(tovább…)
Marketing forradalom mobilon

1.rész

A mobilok terjedése páratlan, kétszer olyan gyors mint az interneté, háromszorosa a közösségi médiáénak és tízszer olyan gyors mint a személyi számítógépeké.

(tovább…)
Hol használjuk a telefonunkat?

Észrevetted már, hogy egyesek úton-útfélen a telefonjukon babrálnak?  Ez néha bosszant, de roppant kíváncsivá tesz, vajon ez hova vezet?

Készült egy felmérés 8 országban (Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kína, India, Dél-Korea, Dél-Afrika, Indonézia és Brazília) közel 5000 ember megkérdezésével.  Bár a legjobb felmérés is csak egy pillanatfelvétel, ez felfedi, hol vagyunk most és a mobil hullám hova visz minket.
A mobilitás ereje épp olyan figyelemre méltó – ahogy a szerelemtől a tanulásig mindenre kihat – mint a gyorsaság, ahogy mindez történt.  Nehéz olyan eszközt, tárgyat találni a múltból, amely ennyire gyorsan meghódította a szívünket, mint a mobiltelefon.  Sem a kés, sem a gyufa, sem a toll. A legtöbb ember pénz nélkül nem indul el soha otthonról, de a mobil ettől is nagyobb figyelmet kap.  Néhány percenként rendszeresen rápillantunk, sokan az ágyba is magukkal viszik.

(tovább…)Melyik a jobb?

Régóta tart a vita, és még egy jó ideig fog is….

Mobil weblapot, vagy mobil alkalmazást csináltassak a cégemnek? Melyik a jobb, melyikre van szükségem? Mit is jelentenek, mi a különbség?

kep3

 Nem ígérem, hogy a bejegyzés végére egyértelmű választ kapsz, de azt igen, hogy összefoglalom a szempontokat, és onnan már tiéd a döntés. Rengeteg cikk, tanulmány, blogbejegyzés, stb készült már ebben a témában. Ennek ellenére –  vagy tán pont ezért nem egyszerű az eligazodás. Olvastam rendkívül egyoldalú cikkeket mind az egyik, mind a másik mellett. A blog persze nem egy objektív műfaj, az alábbi sorok az én véleményemet tükrözik, melyekkel persze lehet és kell is vitatkozni. Ezzel együtt remélem, tudok segíteni.

(tovább…)