Mobil alkalmazások fejlesztése Android, iPhone, iPad eszközökre

Észrevetted már, hogy egyesek úton-útfélen a telefonjukon babrálnak?  Ez néha bosszant, de roppant kíváncsivá tesz, vajon ez hova vezet?

Készült egy felmérés 8 országban (Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kína, India, Dél-Korea, Dél-Afrika, Indonézia és Brazília) közel 5000 ember megkérdezésével.  Bár a legjobb felmérés is csak egy pillanatfelvétel, ez felfedi, hol vagyunk most és a mobil hullám hova visz minket.
A mobilitás ereje épp olyan figyelemre méltó – ahogy a szerelemtől a tanulásig mindenre kihat – mint a gyorsaság, ahogy mindez történt.  Nehéz olyan eszközt, tárgyat találni a múltból, amely ennyire gyorsan meghódította a szívünket, mint a mobiltelefon.  Sem a kés, sem a gyufa, sem a toll. A legtöbb ember pénz nélkül nem indul el soha otthonról, de a mobil ettől is nagyobb figyelmet kap.  Néhány percenként rendszeresen rápillantunk, sokan az ágyba is magukkal viszik.

kep1

 

 

Bármit is gondoltak az emberek az első alkalommal, amikor egy cipőméretű hordozható telefon a kezükbe került, semmi nem volt ez ahhoz képest ahol most tartunk; minden információt egy érintéssel elérünk. Egy tipikus okos telefonnak nagyobb a számítási teljesítménye, mint az Apollo 11-nek az ember Holdra szállásakor. A világ több részén az az abszurd helyzet, hogy többen férnek hozzá mobil eszközhöz, mint egy WC-hez vagy vezetékes vízhez. Millióknak ez az első telefonja.

Az USA-ban 10 mobilozó felnőttből közel 9, akiknek ez nyomot hagy a testén, lelkén, gondolkodásán. Kialakult egy okos telefonos járásmód: egy lassú hullámzó járás, amely abból fakad, hogy az ember elmerül a beszélgetésben és nem is nézi hova tart. Mindig ott a kísértés: mentálisan, digitálisan mindig lehetünk valahol máshol, mint ahol épp vagyunk.

Hogy érezzük magunkat ettől? A tömeges mobilitás jobb megértéséhez nézzük a felmérés adatait!

Amikor megkérdezték az embereket, hogyan változtatta meg a mobil technológia az életüket, a leggyakoribb, amit említettek, hogy közelebb hozza őket családtagjaikhoz, barátaikhoz és segít információt kapni az aktuális eseményekről. Az állandó technológiai kapcsolatot a legtöbben hasznosnak tartják, ez az Egyesült Államokban 76%, Egyesült Királyságban 78%, Kínában 85%, Indiában 94%, Dél-Koreában 79%, Brazíliában 92%.

kep2

 

forráshttp://www.time.com/time/interactive/0,31813,2122187,00.html

A mobil forradalom nem egy hóbort, hanem egy 21. századi kulturális és kommunikációs átalakulás.

Cégek, civil szervezetek, egyházak egyaránt kihasználhatják ezt a lehetőséget saját mobil alkalmazásuk létrehozásával.

————————————————————————————————————————————————————————

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.